Βιογραφικό

 

Έχω σπουδάσει ψυχολογία στην Αθήνα (Τμήμα Ψυχολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο) και το Λονδίνο (MSc Applied Psychology, Brunel University) όπου ολοκλήρωσα και τις διδακτορικές σπουδές μου στην ψυχανάλυση (PhD, Middlesex University).

Αντικείμενο της διδακτορικής διατριβής μου ήταν η εννοιολογική και θεραπευτική προσέγγιση της σχιζοφρένειας στη λακανική ψυχανάλυση, υπό το φως της ύστερης λακανικής κλινικής του σινθώματος. 

Η ψυχαναλυτική μου εκπαίδευση έλαβε χώρα στα πλαίσια του Ινστιτούτου του Φροϋδικού Πεδίου/ Λακανικός Προσανατολισμός, στην Ακαδημία Κλινικών Σπουδών της Αθήνας, όπου παρακολουθώ το πρόγραμμα ψυχαναλυτικών σπουδών από το 2007.

Έχω εργαστεί σαν κλινικός σε έναν αριθμό δημοσίων και ιδιωτικών πλαισίων στην Ελλάδα και τη Βρετανία, με ένα ευρύ φάσμα πληθυσμών με ζητήματα άγχους, ψυχιατρικές διαταραχές, διαταραχές αυτιστικού φάσματος και άλλες δυσκολίες, όπως εγκεφαλική παράλυση και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Έχω επίσης εργαστεί ιδιωτικά σαν ψυχοθεραπευτής στην Αθήνα και το Λονδίνο.

Από το 2014 διδάσκω στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα ψυχολογίας, ψυχοθεραπείας, συμβουλευτικής και ψυχοκοινωνικών σπουδών, όπου, πέραν του διδακτικου έργου, παρέχω εποπτεία της κλινικής και συμβουλευτικης πρακτικής άσκησης φοιτητών, όπως και των πτυχιακών εργασιών τους.

​Έχω επίσης γράψει ένα βιβλίο και άρθρα σε ελληνικές, αγγλόφωνες και γαλλόφωνες εκδόσεις με αντικείμενο την ψυχανάλυση, την ψυχική διαταραχή και την αντιμετώπισή της, κάποια από τα οποία μπορεί να βρει ο αναγνώστης στην ενότητα "Άρθρα και ομιλίες" αυτού του ιστότοπου.

λακανικός ψυχαναλυτής Αθήνα λακανική ψυχανάλυση λακανικός ψυχαναλυτής Αθήνα λακανική ψυχανάλυση 

"Το μόνο για το οποίο μπορεί κανείς να νιώθει ένοχος είναι όταν υποχωρεί από την επιθυμία του"

Ζακ Λακάν, 1960